Nieuws

KC Aelse heeft een echt Tiny Forest!

Op 17 november plantten ongeveer 100 leerlingen van kindcentrum Aelse een Tiny Forest (een minibos van 200 à 400 m²) in de buurt van hun school. Daarbij werden ze geholpen door Gemeente Stein en IVN Natuureducatie. Wethouder Gina van Mulken opende het Tiny Forest en onthulde de naam van de Tiny Forest, die door leerlingen van de school zelf is bedacht: Tiny Forest ‘KC Aelse bos’.

Afgelopen weken werd de grond al gereed gemaakt voor de Tiny Forest. Stichting De Rollen heeft geholpen bij de voorbereiding en aanplant. Het leukste werk, het planten van de bomen, mochten de leerlingen zelf doen. In kleine groepjes zetten ze dertig verschillende soorten bomen en struiken in de aarde: in totaal zo’n 600 boompjes en struiken. Tijdens de aanleg spatte hun enthousiasme en betrokkenheid ervan af.

Rick Roelofs, directeur KC Aelse: "De samenwerking met IVN is heel mooi en heeft ervoor gezorgd dat het bos ook echt van ons is en niet buiten het schoolplein te vinden is. Dit bos is een aanvulling op het buitenonderwijs dat we al enkele jaren aanbieden in ons onderwijsaanbod. We zien hoeveel dit oplevert en van meerwaarde is voor onze kinderen. We gaan daarom ook beide schoolpleinen herinrichten en vergroenen. Het doel is om een nóg rijker aanbod te creëren, zodat het spel van de kinderen gevarieerder wordt, wat bijdraagt aan de sociale ontwikkeling."

Het Tiny Forest in Elsloo is mogelijk dankzij financiële steun van Nedlin B.V.